Nieuws

15/11/2019

Beter Geven debuteert in DBB100

In de nieuwste editie van DBB100 zijn de grondleggers van Beter Geven opgenomen. Lees meer >

19/09/2019

Workshop ‘Theory of Change’ op 30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 kunt u aan de slag met uw eigen Theory of Change. Lees meer >

27/08/2019

Cursus ‘Financiële beoordeling van aanvragen’ op 6 februari 2020

Op donderdag 6 februari 2020 verzorgt Beter Geven wederom een cursus waarin de financiële aspecten van aanvraagbeoordeling centraal staan. Lees meer >

Nieuwsarchief

Twitter LinkedIn

Cursus ‘Financiële beoordeling van aanvragen’

Als beoordelaar van projectaanvragen bij een (vermogens)fonds moet u adviseren of een project steunwaardig is. Is de begroting realistisch? Is het gevraagde bedrag passend? Kan de organisatie het project niet zelf financieren? Heeft de organisatie rekening gehouden met exploitatiekosten? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, is uiteraard enige kennis van financiën vereist.

In deze cursus ligt de focus op de beoordeling van de financiële kant van een aanvraag. U leert jaarrekeningen van maatschappelijke organisaties te doorgronden. U leert welke posten in een begroting horen te zitten. U komt te weten hoe u de haalbaarheid van een dekkingsplan kunt toetsen. En u krijgt praktische tips over hoe u het gevraagde bedrag op realiteit kunt inschatten.

Deze cursus is in samenwerking met Jan Riemersma (Fondsenvraagbaak) en Barbara Padberg (Administratiekantoor B. Padberg) ontwikkeld.

Neem contact op voor meer informatie >
Ga terug naar het overzicht >