Nieuws

15/11/2019

Beter Geven debuteert in DBB100

In de nieuwste editie van DBB100 zijn de grondleggers van Beter Geven opgenomen. Lees meer >

19/09/2019

Workshop ‘Theory of Change’ op 30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 kunt u aan de slag met uw eigen Theory of Change. Lees meer >

27/08/2019

Cursus ‘Financiële beoordeling van aanvragen’ op 6 februari 2020

Op donderdag 6 februari 2020 verzorgt Beter Geven wederom een cursus waarin de financiële aspecten van aanvraagbeoordeling centraal staan. Lees meer >

Nieuwsarchief

Twitter LinkedIn
20/10/2017

“Iedere donderdagochtend om half tien contact”

Beter Geven heeft voor Fonds 1818 de basis gelegd voor wat uiteindelijk het project Verrijk je Buurt is gaan heten. Corien Bosch van Fonds 1818 blikt terug. “Ruim een half jaar lang had ik iedere donderdagochtend om half tien contact met Luuk van Term om de stand van zaken van het project te bespreken waar we samen aan werkten. Dit los van de face-to-face overleggen die we regelmatig hadden. De ene keer waren het fundamentele discussies over de richting die het project in moest slaan. De andere keer was er niet zoveel bijzonders over de voortgang te melden en werden de plannen voor het weekeinde ook even doorgenomen. Dit typeert de samenwerking: op basis van een goede persoonlijke verstandhouding samen professioneel een groot project neerzetten.”

200 jaar Fonds 1818 en Nutsspaarbank

Ter gelegenheid van het 200-jarig jubileum van het fonds en de Nutsspaarbank in 2018 wil Fonds 1818 een tour door de regio maken om bewoners op te roepen met plannen voor hun wijk te komen. “Nadruk daarbij ligt op de ondersteuning die het fonds biedt om van een vaag plan tot een goed uitvoerbaar idee te komen. Een project dat in de ruwe schets redelijk simpel leek, maar bij de uitwerking veel haken en ogen bleek te hebben,” zo licht Corien toe. “Beter Geven heeft een groot aantal gesprekken gevoerd met stakeholders. Met hun onderzoek hebben ze een groot aantal aandachtspunten verzameld. Daardoor werd een interne discussie aangezwengeld die nodig was om het project goed in de organisatie te verankeren. Met die input is het oorspronkelijke idee steeds verder uitgewerkt en kon een communicatiebureau in de arm worden genomen.”

Blauwdruk

Vooraf was de verwachting dat Beter Geven tot eind 2018 aan het project zou werken. “Maar Luuk en Jacqueline onderkenden al vroeg dat er een full time professional nodig was om het project te trekken en in de organisatie in te bedden. Ze hebben hard meegezocht om de juiste persoon te vinden. Op basis van de blauwdruk die Luuk en Jacqueline hebben gemaakt is de projectleider vanaf augustus 2017 aan de slag gegaan. Dat heeft tot een aantal aanpassingen geleid, maar het plan van aanpak is nog altijd het fundament van Verrijk je Buurt.”

Meer informatie

www.fonds1818.nl/verrijkjebuurt