Nieuws

15/11/2019

Beter Geven debuteert in DBB100

In de nieuwste editie van DBB100 zijn de grondleggers van Beter Geven opgenomen. Lees meer >

19/09/2019

Workshop ‘Theory of Change’ op 30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 kunt u aan de slag met uw eigen Theory of Change. Lees meer >

27/08/2019

Cursus ‘Financiële beoordeling van aanvragen’ op 6 februari 2020

Op donderdag 6 februari 2020 verzorgt Beter Geven wederom een cursus waarin de financiële aspecten van aanvraagbeoordeling centraal staan. Lees meer >

Nieuwsarchief

Twitter LinkedIn
23/02/2017

Eerste editie masterclass ‘Nalatenschappen voor vermogensfondsen’

Op woensdag 17 mei organiseert Beter Geven de eerste masterclass ‘Nalatenschappen voor vermogensfondsen’.

Nalatenschappen worden een steeds belangrijkere investeringsbron voor non-profits. Ook voor vermogensfondsen en hybride fondsen liggen hier mogelijkheden. Veel vermogensfondsen zijn gestart vanuit een nalatenschap, maar het openstellen voor nieuwe nalatenschappen is toch vaak een nieuw terrein. Het (verder) ontginnen van dit nalatenschappengebied biedt vermogensfondsen de mogelijkheid om de middelen te vergroten waarmee zij hun doelstellingen kunnen verwezenlijken. Vraagstukken daarbij zijn van juridische/fiscale aard, ethiek, communicatie en marketing, beheer en administratie.

Doel

Doel is dit terrein zo te verkennen dat de deelnemers inzicht krijgen in de mogelijkheden van het werven van nalatenschappen, wat daar verder bij komt kijken en hoe je dit zou kunnen implementeren. Deelnemers kunnen zich een afgewogen oordeel vormen over de mogelijkheid en wenselijkheid voor hun fonds.

Doelgroep

– Directie en bestuurders van vermogensfondsen en hybride fondsen
– Fiscalisten en notarissen

Vanuit het ANBI-team van de Belastingdienst zal de heer drs. P.J.F. (Peter) Jansen aan de Masterclass deelnemen. Hij kan vanuit het perspectief van de Belastingdienst toelichting geven op de ANBI-regelgeving en verplichtingen in relatie tot het ontvangen en communiceren over nalaten aan een vermogensfonds.

Programma

14.00 uur – Ontvangst
14.30 uur – Masterclass
16.00 uur – Pauze
16.30 uur – Discussie met panelleden
17.30 uur – Borrel

Spreker

Arjen van Ketel is specialist in de werving van nalatenschappen. Hij heeft vijfentwintig jaar ervaring in fondsenwerving. Sinds 2001 is hij actief in de werving van nalatenschappen. Hij ondersteunde ruim 50 non-profits met onderzoek, strategieontwikkeling en de uitvoering van hun wervingscampagnes. Hij sprak met honderden toekomstige erflaters en deed onderzoek naar ruim 3500 erfenissen met een goed doel.

Panelleden

Jacqueline Komin (Charity Office Insinger de Beaufort)
Insinger de Beaufort is een Nederlandse private bank en maakt sinds 1 januari 2017 onderdeel uit van KBL European Private Bankers en is daarmee zusterbedrijf van Theodoor Gilissen Bankiers. Insinger de Beaufort is gespecialiseerd in private banking en wealth management. Jacqueline Komin is actief voor het Charity Office, waar zij particulieren adviseert, en bureau- en bestuurswerk voor vermogensfondsen uitvoert. In dat werk, wat ze ruim 15 jaar doet, heeft zij vaak te maken met nalatenschappen. Soms vanaf de kant van adviseur, soms bij het afwikkelen van de nalatenschappen door ontvangende vermogensfondsen.

Ignaz Anderson (directeur Iona Stichting)
De Iona Stichting roept op tot verandering, stimuleert initiatieven van algemeen nut en laat zich hierbij inspireren door de antroposofie, een integrale benaderingswijze van mens en leefomgeving. Hiertoe werkt zij samen met maatschappelijke vernieuwers op het gebied van onderwijs, cultuur, gezondheidszorg, landbouw en voeding. Op het gebied van nalatenschappen geeft de stichting adviezen bij het opstellen van testamenten, vervult zij op verzoek de functie van executeur en verleent zij diverse diensten bij het uitvoeren van het testament.

Jan Beijert (voorzitter Texelfonds)
Het Texelfonds is een fonds van en voor de Texelse bevolking. Het steunt sociale projecten voor de lokale gemeenschap en ook het Texelse culturele en natuurlijke erfgoed in de breedste zin. Bedrijven en particulieren kunnen geld doneren, via een gewone schenking of bijvoorbeeld via een testamentair legaat. Het Texelfonds heeft ervaring met nalatenschappen en is betrokken geweest in adviestrajecten voor het opmaken van een testament. Verder zijn er bij het Texelfonds enkele Fondsen op Naam gevestigd.

Locatie, tijd & prijs

Locatie

Theodoor Gilissen Bankiers, Keizersgracht 617, 1017 DS Amsterdam

Datum

Woensdag 17 mei 2017, 14.00-18.30 uur

Prijs

€ 125 excl. BTW, inclusief ‘Handboek Nalatenschappen • Een goed doel in het testament’ door Arjen van Ketel

Organisatie

De organisatie is in handen van Beter Geven en Arjen van Ketel fondsenwerving en nalatenschappen. Het programma wordt ontwikkeld in nauwe samenhang met enkele vermogensfondsen die al ervaring hebben op het gebied van nalatenschappen.

Aanmelding

Klik hier voor uw aanmelding via ons inschrijfformulier >