Nieuws

15/11/2019

Beter Geven debuteert in DBB100

In de nieuwste editie van DBB100 zijn de grondleggers van Beter Geven opgenomen. Lees meer >

19/09/2019

Workshop ‘Theory of Change’ op 30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 kunt u aan de slag met uw eigen Theory of Change. Lees meer >

27/08/2019

Cursus ‘Financiële beoordeling van aanvragen’ op 6 februari 2020

Op donderdag 6 februari 2020 verzorgt Beter Geven wederom een cursus waarin de financiële aspecten van aanvraagbeoordeling centraal staan. Lees meer >

Nieuwsarchief

Twitter LinkedIn
21/11/2018

Mecenas voor jonge wetenschappers – Niels Stensen Fellowship

De afgelopen vier jaar mocht Beter Geven bijdragen aan de organisatie van de Niels Stensen Fellowship (NSF) Conferentie. Een tweedaagse conferentie met een actueel thema voor alle alumni van het NSF beurzenprogramma.

 

Vanaf de jaren ’60 worden deze beurzen door een fonds verstrekt aan jonge postdoctorale studenten in Nederland die met een stipendium in het buitenland onderzoek kunnen doen. Driehonderd studenten hebben tot heden gebruik kunnen maken van deze belangrijke en prestigieuze beurs.

Ieder jaar komen deze wetenschappers bijeen tijdens de NSF conferentie. Topsprekers uit Nederland en daarbuiten discussiëren met de aanwezige alumni over actuele thema’s. Aanwezig zijn wetenschappers van alle leeftijden tussen de 28 en 80, uit alle disciplines en die onderzoek hebben gedaan in uiteenlopende landen. De setting en sprekers stimuleren een open debat over issues op het snijvlak van wetenschap en maatschappij. Dit jaar was het onderwerp ‘Open Science’ met key note speaker Professor Karel Luyben, Nationaal Coördinator Open Science en voormalig Rector Magnificus van de Technische Universiteit Delft.

 

Wie is Niels Stensen?

Niels Stensen was een briljante wetenschapper uit de 17e eeuw (1638 – 1686). Hij kwam uit Denemarken maar heeft ook vele jaren in Nederland gestudeerd, in Leiden en Amsterdam. Dankzij filantropische steun van de Medici familie kon hij vele reizen maken en onderzoek doen in Italië.

Zo zie je maar hoe belangrijk de rol van een mecenas kan zijn. Mooi dat dit fonds en ook anders fondsen in Nederland deze mecenas rol vervullen en jonge studenten kansen geven om in het buitenland verder aan hun carrière te werken.

 

Meer informatie

Website Niels Stensen Fellowship