Nieuws

15/11/2019

Beter Geven debuteert in DBB100

In de nieuwste editie van DBB100 zijn de grondleggers van Beter Geven opgenomen. Lees meer >

19/09/2019

Workshop ‘Theory of Change’ op 30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 kunt u aan de slag met uw eigen Theory of Change. Lees meer >

27/08/2019

Cursus ‘Financiële beoordeling van aanvragen’ op 6 februari 2020

Op donderdag 6 februari 2020 verzorgt Beter Geven wederom een cursus waarin de financiële aspecten van aanvraagbeoordeling centraal staan. Lees meer >

Nieuwsarchief

Twitter LinkedIn

19 voorbeelden van maatschappelijke vernieuwing

Cover BreakthroughAlleen al de titels van de casussen in de bundel ‘Breakthrough. From innovation to impact’ zeggen genoeg: maatschappelijke vernieuwing heeft betrekking op heel uiteenlopende onderwerpen. Van ict tot logistiek, van duurzame energie tot zorginnovatie en van de unificatie in Duitsland tot de snelle veranderingen in China. De ambitie van initiatiefnemer The Owls Foundation is niets meer of minder dan “examine a number of innovations and breakthrough processes […] to understand their underlying mechanisms, and the way they succeeded or failed in making an impact.”

The Owls Foundation is een Nederlands instituut met een uitgebreid internationaal netwerk. Een van de belangrijkste doelen is bij te dragen aan een voortdurende discussie over innovaties en baanbrekende processen, door overdracht van kennis en ervaringen van de belangrijkste leiders en door middel van onderzoek. Op die manier denkt de stichting ook te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van stimulerende omgevingen voor innovaties om echte doorbraken en impact te realiseren. Het uiteindelijke doel is om een betekenisvolle invloed op een duurzame samenleving te creëren.

Op basis van uitgebreide beschrijvingen van de 19 casussen is een kwalitatieve analyse uitgevoerd om te achterhalen wat de generieke factoren voor innovaties en doorbraken zijn. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen creatieve, operationele en praktische aspecten. Alhoewel vrij abstract krijg je wel inzicht in de ‘schuifbalken’ die van invloed kunnen zijn op de implementatie van vernieuwingen.

Met het uitgeven van het 433 pagina’s tellende ‘Breakthrough. From innovation to impact’ levert The Owls Foundation een interessante analyse van succesfactoren en valkuilen van maatschappelijke verandering af. Het boek is gratis te downloaden van www.theowlsprojects.com.

Ga terug naar het overzicht van verschenen publicaties >>>