Nieuws

15/11/2019

Beter Geven debuteert in DBB100

In de nieuwste editie van DBB100 zijn de grondleggers van Beter Geven opgenomen. Lees meer >

19/09/2019

Workshop ‘Theory of Change’ op 30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 kunt u aan de slag met uw eigen Theory of Change. Lees meer >

27/08/2019

Cursus ‘Financiële beoordeling van aanvragen’ op 6 februari 2020

Op donderdag 6 februari 2020 verzorgt Beter Geven wederom een cursus waarin de financiële aspecten van aanvraagbeoordeling centraal staan. Lees meer >

Nieuwsarchief

Twitter LinkedIn

Jouw gids door de goede doelen jungle

Recent mocht ik bij de boeklancering van ‘Jouw gids door de goede doelen jungle’ een korte inleiding verzorgen. Dit deed ik natuurlijk graag voor auteur en collega in het veld van filantropieadviseurs, Jasmijn Melse. Behalve dat ik enorme bewondering heb voor mensen die boeken schrijven, is Jasmijn er ook heel goed in geslaagd om de toch wel ingewikkelde en taaie materie van goede doelen (zij noemt het ook niet voor niks ‘de jungle’…) heel handzaam en overzichtelijk in kaart te brengen.

Er zijn veel boeken geschreven over filantropische onderwerpen, maar deze gids is heel origineel. Het is een handzaam boek, makkelijk en vlot te lezen (ook voor de drukke mens is het dus goed te doen). In heldere taal, kort en krachtig en met goed voorbeelden, laat de auteur zien hoe wij allemaal goede filantropen kunnen zijn.

En ja, wij zijn allemaal filantropen. Het maakt niet uit of je vanuit een dunnere of dikkere portemonnee doneert. Maar hoe kunnen we dan die extra stap of stappen zetten om een nog betere filantroop te worden? En wat is dan beter? Velen worstelen met geven aan goede doelen en hebben vragen als:

  • Wat is mijn focus?
  • Geef ik wel aan het beste doel? En wat is dan beter of best?
  • Ik word overladen met brieven en verzoeken, hoe kies ik hier uit?
  • En kan ik beter aan kleine lokale doelen geven of aan grotere bekende organisaties?
  • En wat doe ik met noodhulp en met die collectanten op straat en aan de deur?

 
De ‘gids door de goede doelen jungle’ is een stappenplan om het voor jezelf weer op een rijtje te krijgen waar je allemaal aan geeft. Het helpt je bij keuzes te maken en bij een nieuwe geefstrategie. Aan de hand van vragen en zaken waar je op moet letten, breng je meer focus aan. Kortom: een kompas in de hand van de avonturier in de filantropen om op koers te blijven.

Jacqueline Detiger

Onder meer verkrijgbaar bij Bol.com >>>

Ga terug naar het overzicht van verschenen publicaties >>>