Nieuws

15/11/2019

Beter Geven debuteert in DBB100

In de nieuwste editie van DBB100 zijn de grondleggers van Beter Geven opgenomen. Lees meer >

19/09/2019

Workshop ‘Theory of Change’ op 30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 kunt u aan de slag met uw eigen Theory of Change. Lees meer >

27/08/2019

Cursus ‘Financiële beoordeling van aanvragen’ op 6 februari 2020

Op donderdag 6 februari 2020 verzorgt Beter Geven wederom een cursus waarin de financiële aspecten van aanvraagbeoordeling centraal staan. Lees meer >

Nieuwsarchief

Twitter LinkedIn

Vermogensfondsen

Donkerblauwe omslag, gouden letters, harde kaft, kwaliteitspapier… Het boek ‘Vermogensfondsen’ heeft de uitstraling die je mag verwachten bij een dergelijke titel. Providence Capital geeft in de inleiding van het boek aan dat het in eerste instantie is bedoeld voor een aspirant bestuurder. Maar de zin gaat verder met: “om kennis van (mede)bestuurders van vermogensfondsen op te frissen en als naslagwerk voor mensen die een vermogensfonds willen opzetten”. Aan het boek hebben 29 deskundigen en ‘insiders’ een bijdrage geleverd waarbij ieder een specifiek onderwerp belicht in twee tot acht pagina’s. Dat maakt dat het boek makkelijk mee in de tas kan: om tussendoor even een stukje te lezen.

Voor iemand die thuis is in de wereld van de filantropie zullen bepaalde onderwerpen ongetwijfeld bekend terrein zijn. Wat het boek zo boeiend maakt, is dat duidelijk wordt dat hoe jong of oud vermogensfondsen (of bestuurders) ook mogen zijn er altijd ontwikkelingen zijn. Of dat bijvoorbeeld de beweegredenen en passie die ten grondslag liggen van het opzetten aan een vermogensfonds doorwerken in de verantwoordelijkheid van het beheer ervan. Dat dit juridische en fiscale aspecten met zich meebrengt is voor de meesten van ons wel duidelijk. Maar zaken als ICT-beveiliging en bescherming persoonsgegevens kunnen ook een rol (gaan) spelen, zo wordt toegelicht.

Het is begrijpelijk dat Providence Capital nadrukkelijk aandacht geeft aan een goed beleggingsbeleid en het beheer van vermogen. Door dit samen te brengen met andere disciplines, inzichten en deskundigheid van zovelen draagt dit boek bij aan een verdere professionalisering van de sector. De lezer wordt regelmatig op een welhaast persoonlijke manier deelgenoot gemaakt van de diverse afwegingen zodat er een goede balans is met de meer theoretische onderwerpen. Wat ons betreft complimenten aan Providence Capital en allen die hebben bijgedragen.

Kees Kaffka

www.webedu.nl

Ga terug naar het overzicht van verschenen publicaties >>>