Nieuws

22/03/2018

Waarom vrouwen en millennials ander advies willen

Op woensdag 11 april organiseert Philanthropy Impact – in samenwerking met onder meer Beter Geven – in Amsterdam een bijeenkomst over advies aan vrouwen en millennials. Lees meer >

22/11/2017

Cursus ‘Financiële beoordeling van aanvragen’ in maart 2018

Op donderdag 15 maart 2018 verzorgt Beter Geven een cursus waarin de financiële aspecten van aanvraagbeoordeling centraal staan. Lees meer >

20/10/2017

“Iedere donderdagochtend om half tien contact”

Beter Geven heeft voor Fonds 1818 de basis gelegd voor wat uiteindelijk het project Verrijk je Buurt is gaan heten. Lees meer >

Nieuwsarchief

Twitter LinkedIn

Partners

Jacqueline DetigerDrs. Jacqueline Detiger

j.detiger@betergeven.nl
06 – 53 41 24 72

“Ik kom uit een familie van ondernemers en filantropen. Van jongs af aan heb ik meegekregen dat je respect dient te hebben voor andere mensen, culturen, natuur. En dat je helpt waar nodig en waar kan.”

“Het is niet toevallig dat ik twintig jaar geleden ben gaan werken bij een vermogensfonds, het VSBfonds, en dat ik daarna ben blijven werken in de filantropische sector. Het geeft mij voldoening als ik anderen kan laten bloeien. Dit zijn mensen met geweldige ideeën die door middel van ideeën en acties bijdragen aan een mooiere wereld.”

“Het is mijn ambitie om vermogensfondsen en filantropen te laten nadenken over waar ze hun middelen aan willen besteden. En vervolgens koppel ik ze aan organisaties die in mijn ogen dit doel het beste kunnen bereiken. Het geeft mij iedere dag weer energie om geld en kennis te koppelen aan personen die hard aan de slag zijn met acties die bijdragen aan een mooie wereld.”

Kijk voor een uitgebreider profiel op LinkedIn >

Luuk van TermDrs. Luuk van Term

l.vanterm@betergeven.nl
06 – 22 39 35 92

“Na mijn studie aan de Universiteit Utrecht kwam ik bij het VSBfonds terecht. Daar heb ik kennis mogen maken met de grote diversiteit aan maatschappelijke en culturele organisaties in Nederland. Als voorlichter kwam ik bovendien in een heel vroeg stadium in aanraking met de meest uiteenlopende projectideeën. Dat was niet alleen heel inspirerend, maar bovenal zeer leerzaam.”

“Mijn drijfveer was en is nog steeds om iets voor anderen te betekenen. Contact en samenwerking met mensen zijn daarbij cruciaal. Succes zit ’m namelijk vaak in het samenspel, door kwaliteiten bij elkaar te brengen en naar synergie te streven.”

“De afgelopen jaren valt mij op dat er duizenden initiatieven zijn waar allerlei financiers donaties aan verstrekken. Maar hoe waardevol en succesvol veel van die projecten ook zijn: ze zijn vaak gedoemd te stoppen omdat er op een gegeven moment geen geld meer voor is. Om projecten te verduurzamen, moeten fondsen/gevers dan ook anders naar die projecten kijken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat een goede gever meer is dan alleen een geldzak.”

Kijk voor een uitgebreider profiel op LinkedIn >