Nieuws

15/11/2019

Beter Geven debuteert in DBB100

In de nieuwste editie van DBB100 zijn de grondleggers van Beter Geven opgenomen. Lees meer >

19/09/2019

Workshop ‘Theory of Change’ op 30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 kunt u aan de slag met uw eigen Theory of Change. Lees meer >

27/08/2019

Cursus ‘Financiële beoordeling van aanvragen’ op 6 februari 2020

Op donderdag 6 februari 2020 verzorgt Beter Geven wederom een cursus waarin de financiële aspecten van aanvraagbeoordeling centraal staan. Lees meer >

Nieuwsarchief

Twitter LinkedIn
19/09/2019

Workshop ‘Theory of Change’ op 30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 kunt u aan de slag met uw eigen Theory of Change.

In deze workshop krijgt u inzicht in het nut ervan voor uw eigen fonds en hoe u zich het concept eigen maakt. Een Theory of Change is een schematische weergave van de doelstelling(en) van uw fonds en de stappen via welke deze gerealiseerd kan/kunnen worden. Welke impact streeft u na, welke korte en middellange termijn resultaten zijn daarvoor nodig en via welke toekenningen, initiatieven en activiteiten kunnen die tot stand worden gebracht?

Een Theory of Change kan betrekking hebben op een specifiek programma of op een fonds als geheel. Het opstellen ervan vraagt de nodige energie en aandacht, maar levert uiteindelijk een middel op dat tot maximale impact leidt. Een Theory of Change maakt namelijk impliciete kennis expliciet, biedt houvast voor strategische keuzes en kan helpen om de dialoog met ontvangers vorm te geven. Bovendien stelt een goede Theory of Change u in staat om selectiecriteria en beoordelingsindicatoren te definiëren en daarmee de basis te leggen voor evaluatie en impactmanagement.

Tijdens de workshop krijgt u uitleg over bovenstaande en gaat u zelf aan de slag met uw eigen fonds of programma. Vanzelfsprekend is het niet mogelijk om in enkele uren een volledige Theory of Change op te stellen, maar u zult in een aantal stappen uw eerste gedachten en de contouren formuleren.

Docent

Deze cursus wordt verzorgd door Ann Gummels. Zij is strategie- en organisatieadviseur voor filantropische instellingen. Daarvoor was zij onder meer charity manager bij IMC, directeur van een familiefonds, directeur van het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy en bestuurslid van de FIN. Voordat zij in de filantropie actief werd, was Ann strategie- en organisatieadviseur bij onder meer Monitor Company en Booz & Company. Momenteel voert zij het programmamanagement voor de Ineke Feitz Stichting en adviseert verschillende fondsen rondom strategie en organisatie van bestedingen.

Datum

Donderdag 30 januari 2020, 13.30 – 17.30 uur

Locatie

Foundation House, Den Haag

Prijs (excl. BTW)

€ 195
FIN-leden: € 165
In deze prijs zijn koffie, thee en borrel inbegrepen.

Meer informatie en aanmelding

Download voor meer informatie onze productsheet.
Aanmelden doet u door een formulier in te vullen >>>