Maatwerk

Wil je serieus aan de slag met de SDG’s? Dan kun je deze bijvoorbeeld naar het donatiebeleid vertalen of in de jaarverslaglegging opnemen.

Wil je SDG’s daadwerkelijk als kompas gebruiken, dan kun je ze gaan gebruiken als uitgangspunt voor het donatiebeleid. Als eerste stap breng je daarvoor in kaart welke bijdragen reeds begunstigde projecten aan welke de SDG’s bijdragen. Aansluitend herformuleer je het beleid en kun je de SDG’s als selectiecriteria bij het beoordelen van aanvragen gebruiken. Je vraagt dan aan aanvragers of ze bij hun verzoek willen aangeven hoe ze aan welke SDG’s en in welke mate bijdragen.

 

Daarnaast kun je aan de hand van een aantal indicatoren monitoren in hoeverre je daadwerkelijk bijdraagt aan de SDG’s. Door dit goed in kaart te brengen en geregeld te toetsen, ben je in staat om tussentijds bij te sturen en waar nodig extra maatregelen te treffen om passende aanvragen te honoreren. Onze stelregel hierbij: niet alles hoeft in één keer volledig op SDG’s te zijn ingericht en je organisatie hoeft niet helemaal op de schop.

 

Uiteraard kun je ook in de externe communicatie richting aanvragers, samenwerkings­partners en andere belanghebbenden aangeven welke SDG’s bij jouw fonds centraal staan. Zo laat je niet alleen zien welke focus jouw fonds heeft, maar bied je bovenal inzicht in de impact van jouw giften. En dat kan weer heel inspirerend zijn voor anderen.

 

Prijs

Op aanvraag. Wij stellen op basis van uw wensen een aanbod op maat samen.

 

Interesse?

Neem contact met ons op >>>