Koffietafel over ongeoormerkt doneren

Om met collega’s uit het veld van de (vermogens)fondsen in contact te blijven, organiseren wij geregeld onze online Koffietafel. Uiteraard zijn ook filantropen en filantropieadviseurs van harte welkom.

Achtste editie Koffietafel

De achtste Koffietafel zal plaatsvinden op woensdag 9 juni van 11.00 tot 12.00 uur. Wij drinken dan koffie met Pamala Wiepking, professor bij Centrum voor Filantropische Studies Vrije Universiteit en onderzoeker Internationale Filantropie aan de Lilly Family School of Philanthropy (Indianapolis) en Eline Crins, Hoofd Projecten bij Kansfonds.

 

Centraal staat ditmaal het thema ‘Ongeoormerkt doneren: inzichten uit wetenschap en praktijk’. Er wordt wereldwijd veel filantropisch onderzoek gedaan naar ontwikkelingen die relevant zijn en filantropie vooruit kunnen helpen. Maar maken wij hier als vermogensfondsen en filantropen voldoende gebruik van bij onze beleidsontwikkeling? Wat hebben onderzoekers ons te bieden? Hoe kunnen we samenwerken met onderzoekers? Pamala Wiepking neemt ons mee in haar onderzoek naar ongeoormerkt doneren. Wat zijn de effecten op organisaties van vrij besteedbare bijdragen van vermogensfondsen? Vanuit de praktijk zal Eline Crins van Kansfonds toelichten hoe Kansfonds ongeoormerkte financiering beschikbaar stelt aan inloophuizen voor dak- en thuislozen en opvangorganisaties voor ongedocumenteerden.

 

Aanmelding

Werk je bij een vermogensfonds? Of ben je filantroop of filantropieadviseur? Je bent van harte welkom om te luisteren en mee te praten.

 

Maximaal 20 personen kunnen zich uiterlijk dinsdag 8 juni aanmelden via info@betergeven.nl. Je ontvangt vervolgens van ons een link om aan te schuiven.